London guide

Tips til turen

Her er en del informasjon som kan være nyttig om du skal til London og se på Chelsea. Vi gir her noen tips angående hvor man kan bo, spise, drikke, handle og ha det gøy. Denne oversikten vil aldri være komplett og har du noen steder som du trives på og vil anbefale til andre vil vi gjerne høre fra deg.

Transport

Nærmeste undergrunnstasjon for å komme til Stamford Bridge er Fulham Broadway på District Line (grønn linje). Ta District Line-tog mot Wimbledon og gå av på Fulham Broadway. Ta til venstre ved oppgangen. Arenaen ligger noen minutters gangvei på venstre side.. Chelsea Megastore (souvenirbutikken) og Box-Office (billettkontoret) ligger på sørsiden, den du møter først, når du går mot Stamford Bridge.

Bussene 14, 211 og 414 stopper rett utenfor Stamford Bridge.

Merk dere at Stamford Bridge ligger i Fulham. Derfor er fast sang når vi spiller mot (og slår Fulham). «There is only one team in Fulham.»

Hoteller

Det finnes i London by flere tusen hotell og selv om London er en dyr by så alle burde finne noe etter sin smak og lommebok. Bestiller man via nettsiden  www.hotels-london.co.uk. får man gode rabatter. Inntil 50 %.

Vi anbefaler å bo ved Earls Court. Dette er et trivelig område med flere hyggelige puber, restauranter etc. Det er lett å komme seg videre inn til sentrum av London. Til Stamford Bridge er det to stopp med undergrunnen eller 10 minutter å gå.

Vi anbefaler på det sterkeste å bestille hotell via CSN. Da kan du overnatte på Hotel IBIS Earls Court. Rimelig pris og svært sentralt. Ett stopp med tuben til Stamford Bridge. Du får gode rabatter som CSN-medlem og det er svært enkelt å bestille Les mer om hotellet og hvordan du bestiller via CSN her.

Best Western Burns Hotel som ligger i 18-26 Barkstone Gardens. www.hotels-london.co.uk/best-western-burns.hotel. Priser fra ca. £60 per natt.  Ved siden av dette hotellet ligger Barkstone Gardens Hotel som har cirka samme priser. Begge disse hotellene ligger to minutters gange fra Earls Court Underground og 20 meter fra puben BlackBird.

Mange foretrekker å bo enda nærmere banen. Da er La Reserve Hotel, som ligger på Fulham Road, kun et innkast fra Stamford Bridge et glimrende alternativ. Her ligger prisene på rommene fra  enkeltrom £70, dobbeltrom £85 og tresengsrom £93.

Et rimelig alternativ er Swifts Guest House på Hildyard Road i West Brompton, fem minutters gange  fra Fulham Broadway. Fin beliggenhet  og gode priser. Fra  £21 per person/natt, inkludert engelsk frokost. 0044 (0) 2073857589 eller mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Kun kontant betaling. Bare et utspark borte finnes det finnes det et par bra puber, restauranter, take-aways, kiosk og en spillebule. Alt en fotballfan behøver.

Nok et alternativ er Windsor Guest House. 43 Shepherds Bush Road (nær Hammersmith tube station). Telefon: 0044 20 76032116. £30 for enkeltrom og full English breakfast. Også her kun kontant betaling.

Puber

THE BLACKBIRD: Her er The Blackbird. En pub mange norske Chelsea-fans kjenner.

De fleste har sin egen favorittpub i området, da det finnes et 50-talls puber i nærområdet rundt arenaen.

Noen av følgende vannhull kan være verdt et besøk:

The Atlas 16 Seagrave Road, Fulham, SW6 1RX er puben de fleste samles på. Denne drives faktisk av en norsk dame. Her får man mye godt å drikke og det er også muligheter for mat.

The Blackbird 209 Earls Court Road er en pub mange norske Chelsea fans kjenner. Her møtes også en fast gjestfri engelsk gjeng som er noen av beste og ivrigste Chelsea fans som finnes og det sier ikke lite. De kjenner mange av oss godt. Puben er forholdsvis rolig men et ypperlig sted å møtes tidlig på matchdager og som avslutning av kampen etter kampen.

The Goose En stor pub som ligger i North end Road bortenfor Ibis Hotellet. Her er det en uteservering bak i hagen, og puben er stor og fin. Her får du et bredt utvalg av drikke, og de serverer meget god pub-mat. Fint sted å se andre kamper på TV også, dersom du skal være i London en stund.

Klubben SIU på Britannia Road (ti meter til venstre fra SO Bar) er et annet alternativ på kampdager. Åpner kl. 10.00 og efter betalt entré (£3) kan man nyte billig øl og billige mat før de andre pubene åpner.

The White Horse ligger ved Parsons Green, cirka 12 minutters gange fra Stamford Bridge. Dette er en flott og gammeldags pub med godt utvalg av øl. Her samles mange Chelsea-fans før match i en god atmosfære. Ingen sanger, stort sett eldre Chelsea-fans (40-70). I helgene settes det ut en grill hvor det serveres forskjellig grillmat. Manges favoritt og en pub som reflekterer Chelsea FC meget godt!

Baren på La Reserve Hotel er en velbesøkt og bra samlingsplass etter kampene.

The Butchers Hook på Fulham Road, het tidligere Cross Eyed Newt, og var tidligere kjent som en syngepub. Nå har den dessverre byttet stil fra en genuin engelsk pub til en trendy 2000-talls greie. Her ble Chelsea FC stiftet 14. mars 1905. Ligger rett ovenfor inngangen til East Stand og Shed End.

The Malt House (tidligere Jolly Malsters), et par minutters gange til høyre fra Fulham Broadway og The Front Room (tidligere Tut'n Shive) på Kings Road er puber for et litt tøffere klientell og kan noen ganger være samlingssted for fans som er potensielle bråkmakere.

Baren på den spanske tapasrestauranten La Rueda på King's Road er også  populært både før og etter matchene.

Av andre puber kan nevnes trivelige McGettigans ved Fulham Broadway, rett ovenfor shoppingsenteret, One på Kings Road samt SW6 og The George på Fulham Road, bortenfor Fulham Broadway.

Mat

Her konsentrerer vi oss om området rundt stadion. På matchdager finnes det en hel del hamburger- og pølsevogner overalt i Fulham Road.

På North End Road, til høyre fra Fulham Broadway finnes det et ganske stort utvalg. Kebab, pizza, pasta, McDonalds, og en rekke Take-aways.

American Cafe Bar rett ovenfor Fulham Broadways er populært. samlingssted med god mat. På King's Road finnes det også noen fine steder blant annet , en spansk tapasrestaurant med navn La Rueda.  På Fulham Road, på venstre side da man går mot arenaen ligger det en utmerket indisk restaurant, Blue Spice. Kinarestauranten Formosa, skrått ovenfor Fulham Broadway, kan også anbefales.

Det relativt nye Fulham Broadway-shoppingsenteret  inneholder også  flere restauranter som blant annet Nandos, Fridays og Pizza Express.

I tilslutning til stadion finnes den nyåpnede luksusrestauranten Marcos. På hjørnet av East Stand finnes en Chips Take-away som alltid har lang kø på kampdagene.

Til slutt er det viktig å merke seg at maten blir dyrere jo nærmere Stamford Bridge man kommer. Inne på selve arenaen får man lite for pengene, men ofte tenker man ikke på det der og da!!

Uteliv

De som er ute etter liv og røre etter 00:00 kan besøke Troubadur. Denne ligger i Earls Court og er åpen lenger enn 00:00 på torsdag, fredag og lørdag. Av pubene i området er det Slug and Lettuce og McGettigans som er mest kjent for sitt natteliv.

Shopping

Vil man handle Chelsea-saker er det Chelsea Megastore som ligger tilknyttet Stamford Bridge mellom West Stand og Shed End som gjelder. Her finnes det meste man kan ønske seg som supporter. På kampdager setter klubben opp et par ekstra souvenirbutikker utenfor arenaen for å unngå kaos.

På kampdagene  finnes det også mange uoffisielle selgere utenfor Fulham Road. I mange tilfeller kan det lønne seg å handle t-skjorter, flagg, skjerf, capser, pins, bøker eller annet av disse selgerne.  Disse er ikke elsket av klubben men det er ingen grunn til å ha dårlig samvittighet.

Er man fortsatt på utkikk etter Chelsea-varer eller sportsartikler generelt kan Sports World på North End Road vare et bra alternativ. Hele sortimentet er stadig på salg og det er gjerne noen pund billigere enn på Chelsea Megastore.

I Fulham Broadway-shoppingsenteret finnes mange butikker. Borders selger bøker og har et ganske bra Chelsea-utvalg. Virgin Megastore finnes for den musikk- og filminteresserte og Sainsburys tilbyr det meste innen dagligvare.

Kings Road finnes flere fasjonable butikker og om man vil handle ytterligere er London et mekka.

Annet

Rett ovenfor Fulham Broadway-Shoppingsenteret ligger CFCUKs salgssted. De selger diverse fanziner, bøker, DVD-er og annet som har med Chelsea å gjøre. Om du vil vite mer sjekk www.cfcuk.net.

Chelsea arrangerer stadionturer på Stamford Bridge fem ganger daglig (mellom 11 og 15) hver dag på ukedager med unntak for kampdager. Man får blant annet se Chelseas garderobe, sitte på innbytterbenken osv. og man får mye interessant historie. Man kan bestille på www.chelseafctours.com men det går som regel bra bare å dukke opp uten å ha bestilt. Turen tar omtrent en time og koster cirka £15 per person.

Som dere skjønnner er det svært mye man kan finne på i området rundt stadion. Synd at en kampdag kun er en dag. Så mange steder man skulle vært samtidig, men ikke stress – finn noe du liker og sug inn stemningen. Ha en fantastisk matchdag på Stamford Bridge! Og husk at området er kjempespennende også på «vanlige» dager.

(Har du innspill til saker som bør være med på denne oversikten er vi svært takknemlige for det. Vennligst klikk her for å kontakte oss!)

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.