Chelsea har sin generalprøve i kveld: – Kan ikke garantere vi er klar til seriestart

Thomas Tuchel er bekymret etter en skuffende tur til USA. Fredag har Chelsea sjansen til å vise seg fra en bedre side, før den tøffe serieåpningen borte mot Everton venter neste helg. 

Knepen seier mot mexicanske CF America, tap mot amerikanske Charlotte FC og tap med store siffer mot Arsenal. 

Det er resultatene Chelsea har tatt med seg fra førsesong-turneen i USA, og ser man bak resultatene, er det ikke mye positivt å ta med seg. 

Mange supportere vil mene at det er liten grunn til bekymring. Pre-season er pre-season. Det betyr ingenting. Men Tuchel er ikke en av dem. 

– Jeg vet ikke om jeg noen gang har tapt en kamp i pre-season. Jeg er veldig glad i en sterk pre-season. Vi må finne løsninger for å reise oss igjen, sa han etter Arsenal-kampen. 

Det var også tydelig hvor seriøst tyskeren så på den svake prestasjonen. Han var brutalt ærlig om situasjonen i troppen. 

– Jeg kan ikke garantere at vi blir klar til seriestart. I dag så jeg et lag i Arsenal som hadde en klar plan og var gode både fysisk og psykisk. Vi mangler litt der for vi har mange spillere som ser etter muligheter for å forlate klubben. Det er åpenbart, og det så vi i dag, var den knallharde dommen etter 4-0-tapet. 

Han ga et lite lyspunkt med at han var svært fornøyd med debuten til Kalidou Koulibaly, og var med på at Arsenal stilte med en sterkere lagoppstilling, men mente likevel at prestasjonen var svært skuffende og at det ikke var noen unnskyldning. 

Chelsea-reporter for nettstedet The Athletic, Simon Johnson, mener det var uungåelig at Chelsea ikke kom til å være forberedt før sesongstart. 

– Chelsea er veldig "underkokt". De har bare spilt tre treningskamper, og på toppen av det har Tuchel en enorm tropp - en miks av spillere han vil ha og spillere han ikke vil ha, som han fortsatt må gi minutter. Så spillere i den faste førstelleveren har bare spilt en og en halv kamp. Chelsea vil gjøre mer på overgangsmarkedet, men de nye eierne har fått seg en virkelighetssjekk på hvor tøft det kan være å hente nye spillere. Så Chelsea-troppen er ikke klar for sesongstart, men jeg tror egentlig det var uungåelig. 

Det er problematisk. Chelsea har ikke en uoverkommelig terminliste fra start, men den er på ingen som helst måte enkel. Allerede i første kamp venter Everton på borte. Chelsea har tapte de siste fire kampene på Goodison, og har gått fem kamper uten å vinne borte mot Everton. 

Helgen etter er det Tottenham som står for tur. Etter det: Leeds borte og Leicester hjemme. Alle disse lagene har enten lite endringer i troppen fra sist sesong, eller gjort overgangene sine tidlig i vinduet. Chelsea har neppe råd til å komme skikkelig i gang sent, men med bare en drøy uke igjen er det fortsatt bare Raheem Sterling og Kalidou Koulibaly som er på plass. 

– Det er ingen tvil om at Chelsea kan tape terreng i seriestarten, men at de skal hamle om med Manchester City og Liverpool er et veldig stort krav. Tuchel har bare vært i Chelsea i 18 måneder - han har egentlig hentet tre spillere, og en av dem fungerte ikke i det hele tatt (Lukaku). Tuchel vil ha mer suksess og han vil ha det nå, men jeg tror det vil ta lenger tid enn han er klar for å akseptere, sier Johnson. 

Generalprøven Udinese - Chelsea spilles 21:00 fredag. Kampen vises på VG+. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.