Alt Tuchel sa på pressekonferansen før sesongstart

Her er alt Tuchel sa før kampen mot Everton.


Foto: Sky Sports

Cesar Azpilicueta sin nye kontrakt

– Vi er veldig glad for kapteinen vår blir. Han legemliggjør alt Chelsea står for. Han er ydmyk, men suksessfull og en vinner på samme tid. Han kan stå fram som et godt eksempel og fortsette med det han har gjort i alle år. Han er en legende. Det er veldig gode nyheter. 

Om den nye eieren, Todd Boehly, og Gary Neville sin kommentar om det virker som han signerer spillere i panikk. 

– Panikk? Nei, jeg ville beskrevet det som veldig hardt arbeid og at han lærer mens han jobber. Sånn er det med nye eiere. Det er veldig vanskelig på overgangsmarkedet hvis du ikke er vant til det. Jeg har stor respekt og beundring for Todd og Behdad Eghbali. Jeg vet ikke når de sover. Jeg tror de aldri sover. Overgangsvinduet snakker for seg selv. Vi er sent ute på grunn av sanksjonene, som også gjorde at vi mistet nøkkelspillere. Begge eierne har gjort en fantastisk jobb så langt. 

Marc Cucurella 

– Marc er en fantastisk og ung spiller. Han er ung, sulten og fleksibel. Han kan spille i flere posisjoner i systemet vårt. 

Tar signeringen av Cucurella litt press av Chilwell, som kommer tilbake fra lang skade? 

– Absolutt. Det hjelper mye. Han trenger ikke tenke at vi MÅ ha ham på sitt beste nå. Vi har også Alonso, Emerson og Kenedy i denne posisjonen. Cucurella gir oss mange valg. Ben Chilwell ser bedre og bedre ut, men han trenger mer tid. Han er veldig klar selv, men han trenger tid. Han må ha treninger og minutter i kamper. Vi må ta vare på ham. Vi kan ikke bare kaste han inn. Han er utålmodig, og det er helt greit. Men han vet at han får muligheten etter hvert. 

Aubameyang scoret 79 mål for deg i Dortmund. Er du interessert i å hente han tilbake? 

– Jeg hadde vært interessert i 79 mål, ja (ler). Vi kommenterer ikke det. Det er mange navn. Noen ganger stemmer det, andre ganger er det rein spekulasjon. Vi blander oss ikke inn i det. 

Om status på laget etter kommentarene sist uke om at de kanskje ikke ble klar til sesongen

– Vi er noen steg lenger framme nå. Det var veldig nødvendig. Vi trengte kanskje stortapet mot Arsenal. Det var en oppvekker. Den siste uken før en ny sesong føler du alltid en ny spenning og mer konsentrasjon på treningene. Vi ser friskere ut enn i Floirda. Vi er ikke der vi skal være, men la oss se. Det har vært gode treninger og god stemning i troppen. 

Har pre-season vært frustrerende? 

– Frustrerende er feil ord, men det var veldig utfordrende. Jeg var involvert i mange ting jeg ikke normalt involverer meg i (overganger). Jeg måtte la staben min ta seg av forberedelser til trening, men vi trengte det. Jeg tilbrakte mye tid med eierne vår. Sånn er det fortsatt. Det er ikke frustrerende, men utfordrende og tidkrevende. 

Kan noen hamle opp med Man City og Liverpool? 

– Jeg har litt vanskelig for å senke ambisjonene våre, men jeg vil heller ikke legge press på oss for vi er fortsatt et lag i en prosess. På samme tid vil jeg ikke begrense oss og si det ikke er mulig, for hvem vet hva som er mulig. Vi må være ydmyke og prøve hardt å være den beste versjonen av oss selv. Vi er fullt klar over kvaliteten til City og Liverpool. Jeg er også klar over kvaliteten til Arsenal, Tottenham og Manchester United. De har vist hva ambisjonene deres er med overgangsvinduet og i treningskampene. Vi må ikke tenke for mye på de lagene. Vi må være klar for kampen mot Everton. Det er det som betyr noe nå. 

Ble du overrasket over at Chelsea klarte å signere Raheem Sterling? 

– Nei, overrasket er nok også et feil ord å bruke. Spillere som har ett års-kontrakt kan du prøve deg på og vi fikk noen signaler på at det var mulig. Vi tenkte han ville passe oss bra på punktet han er i karrieren. Han virket glad for å bli en del av et nytt kapittel. Han er en av våre angripere. 

Det er VM om vinteren i år. Det har vi aldri opplevd før. 

– Og forhåpentligvis opplever vi det ikke igjen. Det gir ikke mening. Spillerne er fokuserte på VM allerede. Det er sånn sett en bra ting, men det er også litt dårlige nyheter. Jeg føler noen tenker på november allerede. Vi får se hvordan det påvirker oss i oktober. Så kommer de tilbake fysisk og mentalt slitne. Noen dager senere skal vi spille på Boxing Day. Vi får se hvordan det går. Jeg er litt usikker på alt dette. 

Kalidou Koulibaly

– Vi har fulgt han i mange år. Vi har prøvd flere ganger å signere han, men det er vanskelig å signere spillere fra Napoli. De holder troppen sin sammen. Han er en leder. Vi har mye informasjon om han fra Mendy og Jorginho, som har spilt med ham. Han er en leder i garderoben. En rolig type og en rollemodell. Analyserer du kampene hans ser du kvalitetene han har. Han bruker begge føttene og er selvsikker og erfaren. Da vi fikk sjansen til å hente ham så gikk vi for det. 

Om Everton 

– Vi husker tapet sist og vi trenger ikke mer for å vite hva vi møter. En fantastisk atmosfære med emosjonelle spillere og supportere. Så er det noen kjente fjes på den andre benken. Vi har full respekt for ham og staben hans. Det er alltid respekt mellom oss, men på samme tid skal vi konkurrere. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Reiseshop

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.