Tre høydepunkt fra kampen mot Wrexham

Natt til torsdag spilte Chelsea sin første kamp under Pochettinos ledelse. Kampen ble vunnet 5-0, men det var langt viktigere ting enn resultatet som gledet Chelsea-fansen.

Treningskampen mot Wrexham fant sted på Kenan Stadium i delstaten North Carolina. Venstrebacken Ian Maatsen ble kåret til banens beste spiller med sine to scoringer. Conor Gallagher, Christopher Nkunku og Ben Chilwell stod for de andre scoringene. 

Resultatet betyr lite i treningskamper, men som Mauricio Pochettino uttalte før kampen at alle kamper som Chelsea-spiller er viktige. Før kampen kunne argentineren også presisere at dette er en mulighet for de unge spillerne å vise at de fortjener å spille på Chelsea. 

Det kan se ut som pep-talk før kamp har fungert. For etter kampen var det mange lyspunkt sett med blå øyne. Her er tre utvalgte høydepunkt fra treningskampen.

1. Annen mentalitet

Da Chelsea var på sesongoppkjøring for et år siden fikk de juling av Arsenal. Mange sa da at det bare var en treningskamp og resultatet hadde lite å si for resten av sesongen. Chelsea endte på 10. plass og Arsenal var med i tetstriden. Det var stor forskjell på mentalitet allerede i oppkjøringen.

Daværende manager Thomas Tuchel sa at vi har de samme problemene fordi vi har de samme spillerne. Spillerne ble igjen, men Tuchel måtte gå bare noen måneder senere. Pochettino har ryddet i stallen og kvittet seg med mange spillere.

Mot Wrexham så vi mer offensiv samhandling enn hele forrige sesong. Vi kjenner lukten av en annen mentalitet, og Chelsea viste noe ganske annet enn det vi har sett det siste året.  

Christopher Nkunku (FOTO: Chelsea/Twitter)

2. Christopher Nkunku
Franskmannen debuterte for Chelsea med en signaturscoring. Etter å ha blitt spilt nydelig igjennom, rundet han keeper og satte ballen kontrollert i mål. For andre er ikke dette noen stor greie, men det at Chelsea ser ut til å ha fått en klinisk angrepsspiller på plass var nydelig å se.

Vi skal ikke ta helt av, men forhåpentligvis får vi mange gode øyeblikk av Nkunku når det virkelig gjelder. 

3. Lovende talenter
Her er det mange som kan trekkes frem, men Ian Maatsen, Cesare Casadei og Angelo Gabriel la alle inn gode søknader om å bli værende i Chelsea denne sesongen. Alle tre ser ut til å ha en lovende fremtid. Spørsmålet er bare om de får den fremtiden i Chelsea.

Sistnevnte leverte en glimrende assist på overtid mot Wrexham. Maatsen er kanskje mest utsatt da han må konkurrere med tre andre om plassen på venstreback. Det var uansett oppløftende å se kvaliteten på de unge spillerne Chelsea har hentet inn. 

Partnere

Chelsea FC Hjemmeside
CSN pa Facebook
CSN pa Twitter
Ving

Kontakt

www.chelsea.no - Chelsea Supporters Norway - Kontakt

Chelsea.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider det linkes til. Kopiering av materiale fra Chelsea.no til bruk andre steder er ikke tillatt.