Chelsea avslutter året med tre poeng borte mot Luton Town

2-3 ble resultatet borte mot Luton. Chelsea sikrer med det sin andre seier på rad, noe vi håper de blå kan bygge videre på i det nye året.

Bilder i denne saken er hentet fra Chelsea FC sine nettsider.

Chelsea sin tur til å komme på besøk til Luton, og deres omdiskuterte stadion i det vi er igang med andre halvdel av Premier League-sesongen.

Madueke får prøve seg fra start etter å ha blitt matchvinner sist.

Stiller også med både Jackson og Broja fra start

Nkunku og Mudryk viker plass.

Sterling også satt på benken andre kamp på rad

Første omgang

Chelsea gikk ut i et høyt tempo fra start, og en formasjon med mye bevegelse og rotasjon. Der Broja og Palmer i utgangspunktet var sentralt, mens Jackson og Madueke trakk ut mot sidene.

Etter 11 minutter blir Jackson spilt fri nedover venstresiden. Hans avslutning blir reddet, men etter et dårlig forsøk på en klarering, snapper Palmer opp ballen, og hamrer den i mål. 0-1 til Chelsea.

Etter scoringen kom Luton mer inn i kampen. De hadde et høyt press, og styrte kampen deler av denne første omgangen. De kom til flere innlegg mot Chelsea sin boks, uten at det ble de store, store sjansene.

For Chelsea sin del stoppet den gode starten litt opp etter scoringen, og klarte ikke skape noen gode muligheter de neste 25 minuttene.

Det var helt til Chelsea satt opp noen raske kombinasjoner i det 35. minutt. Colwill spiller Palmer opp sentralt i banen med mye rom, han spiller videre til Madueke som drar av motspiller og setter ballen opp i hjørnet.

Flott scoringen av vingen som viser at han fortjente å starte kampen.

En førsteomgang der Chelsea ledet 0-2 etter å ha satt mulighetene, med gode avslutninger. Til motsetning av flere kamper denne sesongen hvor Chelsea har drevet med sjansesløseri.

Andre omgang

Den andre omgangen fortsetter i samme stil som den første. Luton får ha mye ball, mens det er Chelsea som prøver å ta dem i ubalanse.

Sjansefattig første halvdel av omgangen, og kampen skrek litt etter en Nkunku som kommer inn etter 61 spilte minutter.

10 minutter etter dette er Jackson sterk når Luton er i ubalanse. Han holder på ballen, vender opp, og spiller Palmer fri. Palmer er iskald foran mål med flere forsvarere rundt seg. Runder keeper, tar noen steg med ball, og triller den inn i mål.

Cole Palmer som fortjent tar med seg kåringen som banens beste spiller, etter to mål og, én målgivende.

Kort tid etter dette treffer Luton på et av sine mange innlegg, og får sin redusering. Helt til VAR dømmer offside. Fremdeles 0-3 på dette tidspunktet.

Kort tid etter dette igjen får Luton en avslutning i metallet. Det ender med et hjørnespark. Der får Luton målet sitt etter et hodestøt fra tidligere Chelseaspiller Ross Barkley.

Barkley som var en sentral spiller for Luton i denne kampen, og styrte ofte spillet med ballen i bena når Luton var på vei fremover.

Luton fortsette å presse på. De har en ny avslutning i metallet, og like etter det får de også sin andre scoring etter at Chelsea måtte gi en retur.

Etter det får Luton bare fortsette å skape nye muligheter. Skumle innlegg på rekke og rad.

Frustrerende å se at det så såpass enkelt ut for Luton å komme til disse innleggene

Det ble seier til Chelsea

Det ender heldigvis med at Chelsea vinner kampen og tar med seg tre poeng fra den siste kampen i 2023.

Det er likevel med en bismak at Luton kommer så nære å ta med seg poeng, og at de får styre kampen i store deler.

Luton tok fullstendig over kampen de siste 20 minuttene, og er bare uheldig som ikke får flere enn to scoringer.

De to seierne Chelsea har på rad nå er noe de blå kan bygge på i det nye året. Pochettino som før kampen etterlyste kontinuitet.