Chelsea med fire mål da de blå tok seg videre i FA-cupen

Etter en svak førsteomgang tok Chelsea tak i kampen, og slo Preston 4-0 i FA-cupen.

Bilder i denne saken er hentet fra Chelsea FC sine sider.

Chelsea med en sterk lagoppstilling mot Preston North End som ligger på en 14.plass i Championship.

Den spennende nyheten der var at Alfie Gilchrist startet på høyrebacken. Den unge engelskmannen som fylte 20 i november har fått noen minutter mot slutten av kampene i julen, og fått vist seg frem som en kriger.

Før kampen sa Pochettino følgende om unggutten:

- Han har gjort en stort inntrykk fra benken de siste kampene, og i dag har han muligheten til spille fra start foran egne fans.

Chelsea stilte også veldig ungt. Kun tre av de som startet er over 23 år. Petrovic (24), Disasi (25) og Sterling (29).

Vi fikk også se ungguttene Deivid Washington (18) og Michael Golding (17) som fikk innhopp mot slutten av kampen.

Første omgang

I åpningen av kampen er det ingen tvil om at det er Chelsea som tok føringen, og hadde mye ball. Uten å skape de store mulighetene.

Etter kvarteret begynte Chelsea å skape noen muligheter. To avslutninger fra Sterling, og en glimrende pasning fra Enzo gjennom til Palmer. Der Palmer sitt forsøk på mål gikk like utenfor.

En skuffende førsteomgang for Chelsea som ikke får ballen i mål. Det manglet et ordentlig press for å få en scoring.

En positiv fra den første omgangen var disse gode gjennombruddspasningene vi fikk fra Enzo og Palmer. Glimrende pasninger, som treffer, og gir Chelsea muligheter. Men det burde blitt mål.

Andre omgang

7-8 minutter ut i andreomgang fikk Chelsea satt et mer varig press som var nærmere mål, og ble mer truende. Og etter 57 minutter kommer endelig scoringen.

Det er Broja som scorer med et sterkt hodestøt, etter et godt innlegg fra Malo Gusto som noterer seg for en ny målgivende.

Like etter er Broja nære på igjen, men ballen går i tverrleggeren og ut.

Noen minutter etter det igjen scorer Thiago Silva på corner. Brasilianeren som kom inn til pause får mye kraft på sitt hodestøt. Målgivende til Cole Palmer.

Og derfra går det fort. Chelsea får et frispark rett utenfor 16-meteren. Den curler Sterling over muren, og inn i mål. 3-0 til Chelsea.

Fem minutter for 90 scorer Enzo Fernandez, men det blir dømt offside. Men etter et langt VAR-stopp kommer de frem til at argentineren var på riktig side. Dermed var mål nummer fire et faktum.

Et langt bedre Chelsealag i den andre halvdelen av kampen. Chelsea utnyttet ballbesittelsen mye bedre, og hadde et etablert press mot Preston sitt mål i store delen av omgangen. I tillegg til å være bedre til å vinne den igjen om man mister den, for så å sette igang med å angripe på nytt.

Dette ga resultater, og Chelsea vinner kampen fortjent 4-0.

Det som kommer

Neste kamp er borte mot Middlesbrough i semi-finalen av Carabao cup. Den spilles førstkommende tirsdag. Lørdag om en uke møter Chelsea, Fulham på Stamford Bridge.

Trekningen for fjerde runde av FA-cupen skjer førstkommende mandag.