Chelsea fullstendig utspilt på Anfield

Chelsea var langt ifra sitt beste da Liverpool stakk av med en 4-1 seier. Mye må skje før Chelsea møter nettopp Liverpool i finalen av Carabao Cup

Alle bilder i denne saken er hentet fra Chelsea FC sine nettsider.

Chelsea gikk ut i en 4231-formasjon som tidvis minnet om en 442 eller 424 med Gallagher og Palmer på topp.

En formasjon Chelsea har gått til tidligere der de blå har startet kampen uten en ren spiss.

Første omgang:

Chelsea startet kampen med å være veldig bestemt på å spille seg ut bakfra. Noe som ofte straffet seg med balltap på egen halvdel.

Liverpool så også ut til å få mye rom å spille i når de satt igang angrep, og Nunez rakk å få av fem avslutninger i løpet av de første 18 minuttene.

Etter 23 minutter tok Liverpool ledelsen 1-0 da Ben Chilwell mister ballen på vei fremover, og Jota deretter tråkler seg gjennom forsvaret før han fikk satt den i mål. Fortjent ledelsen til Liverpool som styrte kampen.

Det nærmeste Chelsea var scoring den første halvtimen kom etter fem minutter, da Gallagher ble felt av van Dijk innenfor 16-meteren. Skulle vel fått et straffespark?
Etter 38 minutter spilt går Liverpool opp i 2-0. Conor Bradley som får et hav av rom, og med en sterk avslutning sniker den seg forbi Petrovic.

Like før slutten av omgangen får Liverpool straffespark. Heldigvis for Chelsea er det Nunez som står der, og sender den i stolpen, og ut.

CHELSEAS BESTE: Det ble en aktiv kveld for Petrovic.

En forferdelig omgang for Chelsea. Ikke i nærheten av å være på nivået til motstander.

Begge backer og sentrale midtbaner med gule kort. Og Ben Chilwell som virkelig har sett fryktelig ut. Spilt vekk ballen til flere dumme balltap, fått gult kort for filming, og etterlater seg store rom.

Det har også sett ut som at Liverpool sine forsvarere vet nøyaktig hva Sterling og Madueke kommer til å gjøre når de får ballen.

Andre omgang:

Det så også ut til at Pochettino ikke var fornøyd, da han gjorde tre bytter etter pausen. Gallagher, Chilwell og Madueke ut for Nkunku, Gusto og Mudryk.

Byttene ga ikke den effekten man kunne håpe på. Og istedenfor er det Liverpool som tar ledelsen 3-0. Også denne gangen er det store rom på kanten som blir utnyttet av Liverpools Bradley. Han slår et perfekt innlegg som blir stanget inn i mål.

Etter 70 minutter får Chelsea endelig betalt for byttene. Nkunku som på glimrende vis kommer seg fri i boksen til Liverpool, og får sendt ballen i det lengste hjørnet. Chukwuemeka som også er kommet inn, noterer seg for den målgivende pasningen.

Like etter er det rop på straffe fra Chelsea, men igjen blir det ikke dømt. Det er van Dijk som sparker ned Nkunku. Ny situasjon Chelsea kunne fått straffespark, uten at det blir dømt.

Istedenfor er det Liverpool som får sitt fjerde mål. Diaz sniker seg rundt Badiashile som sover i timen etter et innlegg fra Nunez.

Badiashile som har fulgt opp Chilwell sin presentasjon, etter at han ble flyttet over til venstrebacken. Svak, svak prestasjon.

Fortjent tap

Liverpool vinner kampen fortjent, og var det soleklart beste laget. Chelsea var ikke i nærheten på noen områder, og her er det mye som må skje før finalen i Carabao cupen.

Det er også ekstra frustrerende at Chelsea ikke får straffespark på noen av de to aktuelle situasjonene.

Neste kamp:

Førstkommende søndag kl.15.00 møter Chelsea Wolverhampton. Kampen spilles på Stamford Bridge.